Om SK Graal

SK Graal är en idrottsklubb i Strömsnäsbruk som ligger i sydvästra Småland. Vår huvudgren är löpning men det finns även de hos oss som åker skidor (när vi någon gång har snö), tävlar i triathlon eller springer orientering. De flesta i klubben bedriver sitt idrottande helt på motionsnivå, men det finns även några som satsar för fullt på sin idrott.

SK Graal har genom åren fostrat många duktiga löpare och orienterare och på meritlistan finns medaljer av ädlaste valör ända upp i SM-sammanhang. En av löparna som fostrats i Graal är t.ex. Lars Hansen som var bäste svensk på Lidingöloppet ett par gånger i början av 2000-talet, samt Johnny Jönsson som bland annat representerat Sverige i bland annat Finnkampen.

Varje höst arrangerar vi Festivalloppet som går i samband med Strömsnäsfestivalen i slutet av augusti. Detta motionslopp i terränglöpning mäter ca 10,8 eller 4,8 km och går runt Hammarsjöns vackra natur och passerar de gamla skansarna från 1600-talet. Loppet ingår i Sunnerboklassikern tillsammans med Annelundsrundan, Hallarydsloppet, England runt samt Sunnerboloppet.

Om du har några frågor eller något annat att kommentera så kontakta gärna oss: Kontakta SK Graal

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta:
Hoppa till verktygsfältet