3 IDM medaljer till Graal

I helgen avgjordes Best Western Games i nybyggda Telekonsult Arena i Växjö. Best Western Games har på bara två år vuxit till en av de största inomhustävlingarna i Sverige, och på två dagar görs över 2500 starter inne i arenan.

Samtidigt med tävlingarna avgörs DM för Småland och Graal hade tre löpare på plats.

Allra bäst lyckades Jenny Biesert som sprang hem DM-guldet i F19 1500m, samma lopp räckte till en 2:a plats i seniorklassen för DM. Ett guld och ett silver till Jenny alltså. Klockan stannade på 5.14.44.

Oskar Karlsson gjorde också två starter och på 800 meter var han helt överlägsen och med tiden 2:34:13 var han över 10 sekunder snabbare än närmaste smålänning. Det gjorde att han förärades en guldmedalj. Oskar sprang också 200m där han faktiskt höll exakt samma snittfart som på 800m vilket inte räckte riktigt hela vägen utan han stannade på en 7:e plats.

En veteran gjorde också comeback på bana och Daniel Evaldsson hade dammat av sina gamla spikskor och sprang 1500 meter. Daniel höll ihop loppet bra under 500 meter men därefter började såväl tempo som löpteknik att bli lidande, men Daniel kunde ändå ta sig imål på fina 4.51.46 vilket räckte till en 6:e plats.