Oskar vann i Åstorp

IMG_8588

Skanneloppet brukar vara avslutningen för säsongen för många löpare, men i år fanns det bara en Graalare på plats nere i Åstorp. Eller snarare en Graalare och en blivande Graalare.

Oskar Karlsson var den enda som sprang i det gula linnet och även om han var ensam i sin P13 klass (och naturligtvis därmed vann klassen) så såg han till att tvåla till samtliga andra löpare på distansen. De äldre killarna i P15 fick se sig slagna med närmare sex minuter!

Faktum är att den enda som var snabbare än Oskar på den 3,9 km långa banan var en 29 årig ”motionär” från Åhus.

Den blivande Graalaren som i och med Skanneloppet gjorde sin sista start för sin gamla klubb IKHP var Tommy Svensson som från och med 1 december representerar SK Graal. Tommy har tränat en tid tillsammans med oss och det är mycket glädjande att han från och med nästa säsong kommer att förstärka vårt redan starka gäng.

Tommy sprang 16,8 km på 68.04 nere i Åstorp vilket räckte till en tredjeplats i M35-klassen och en åttondeplats totalt av alla löpare på sträckan.

Vi gratulerar de båda Graalarna till fina insatser och hälsar samtidigt Tommy välkommen till Graal!